Kulta nousi jyrkistä tappioista BOJ-shokin jälkeen, kupari kiihtyi

28.7.2023

Kullan hinnat nousivat perjantaina ja toipuivat viimeaikaisista tappioista, kun Japanin keskuspankki sai markkinat vartioituneilla omituisilla signaaleilla, vaikka dollarin vahvuus rajoitti jalometalliharkot.

Myös kuparin hinnat nousivat perjantaina, mikä merkitsi kultaa voimakkaampaa elpymistä, kun Yhdysvaltain taantuman heikkeneminen lisäsi punaista metallia. Kupari hyötyi myös spekulaatiosta kiinalaisten kannustimien lisäämisestä.

Markkinat muuttuivat hieman riskejä vältteleväksi sen jälkeen, kun Japanin keskuspankki ilmoitti joustavammasta lähestymistavasta tuottokäyrän hallintapolitiikkaansa, mikä ennusti mahdollista kääntymistä pois pankin äärimmäisestä asenteesta.

Vaikka muutos viittaa mahdollisiin paineisiin kultaan, BOJ:n lyhyen aikavälin shokki näki markkinoiden etsivän turvasatamaa.

Spot-kulta nousi 0,3 % 1 951,49 dollariin unssilta, kun taas elokuussa erääntyvät kultafutuurit nousivat 0,2 % 1 950,15 dollariin unssilta klo 01.21 ET (05.21 GMT).

Kulta laskee viikoittain tappiolle vahvan BKT:n nostaessa dollaria
Mutta vaikka keltainen metalli näki jonkin verran helpotusta perjantaina, se kärsi jyrkistä tappioista edellisestä istunnosta, kun tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain talous kasvoi odotettua enemmän toisella neljänneksellä.

Lukema nosti dollaria ja veti kultaa yli 1 % alemmas, koska sijoittajat uskovat, että Yhdysvaltain talouden vahvuus antaa Federal Reserveille riittävästi liikkumavaraa korkojen nostamiseen.

Data tuli myös vain päivä sen jälkeen, kun Fed nosti korkoja ja jätti oven auki ainakin yhdelle lisäkorotukselle tänä vuonna, koska inflaatio on edelleen selvästi keskuspankin tavoitealueen yläpuolella.

Yhdysvaltain nousevat korot lupaavat huonoa kultaa ja muita metalleja, koska ne nostavat tuottottoman omaisuuden hallussapidon vaihtoehtoiskustannuksia. Vahva BKT-lukema näki kullan pyyhkivän pois kaikki viikon voitot, ja keltainen metalli käy nyt noin 0,8 % alhaisemmalla tasolla.

Kupari nousee toivoen, ettei USA:n taantumaa, Kiinan elvytys
Kuparin hinta nousi jyrkästi perjantaina toipuessaan edellisen istunnon jyrkistä tappioista. Vaikka dollarin vahvistuminen loukkasi aluksi punaista metallia, kauppiaat ostivat takaisin kuparia toivoen, että maailman suurin talous välttelee taantumaa tänä vuonna.

Kuparin futuurit nousivat 0,8 % 3,8773 dollariin punalta, ja niiden vaihto viikon aikana 1,6 %.

Kuparin hintaa nosti myös mahdolliset elvytystoimenpiteet suurimmassa tuojassa Kiinassa. Useat Kiinan huippuviranomaiset ilmoittivat tällä viikolla, että hallitus aikoo antaa lisää poliittista tukea hidastuvan talouden elpymisen elvyttämiseksi.

Valitse, mitä evästeitä haluat sallia.

Salli käyttäjätietojen kerääminen ja käsittely mainostarkoituksiin.

Salli räätälöityjen mainosten näyttäminen käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella.

Salli mainontaan liittyvien tietojen tallentaminen osuvien ja kohdistettujen mainosten näyttämiseksi.

Salli analytiikkatietojen kerääminen ja tallentaminen verkkosivustojen käytön analysoimiseksi ja palvelujen parantamiseksi.